Vina Z izkušnjami in znanjem ohranjamo njihovo kvaliteto: pri belih vinih sortni značaj in svežino, pri rdečih eleganco, ki jo izpilimo z zorenjem v hrastovih sodih.
Različna priznanja z vinskih sejmov so nas spodbudila, da smo povečali delež ustekleničenih vin, kupcem pa seveda lahko ustrežemo tudi s točenim vinom. |
WinesOur experience and
know-how allow us to preserve their quality: the character and
freshness of the white wines, and sophistication of the red wines,
which is futher enhanced by aging the wine in oak barrels.
A number of awards from wine fairs have encouraged us to increase the share of bottled wines, while we are happy to cater for our customers´demand for drought wine. |
REBULAPrepoznavna po rumeni barvi z odtenki sena in sproščanjem drobnih mehurčkov, ki poudarjajo svežino vina. Prijetnega vinskega vonja, ki nas spominja na pomladansko cvetje, aromatiko nežnih zelišč, še ne povsem zrelo sadje. Kisline in alkoholi so brezhibno uravnoteženi, v pookusu čutimo mineralnost. Odlično aperitivno vino, ki se brez strahu sooči tudi z zelenjavnimi jedmi, zabeljenimi kuhanimi jajci, hladnimi mesnimi solatami, špageti s paradižnikovo omako...
|
cabarnet sauvignon
Prepoznaven po intenzivni rubinasti barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki še vedno spominja na grozdje, iz katerega je bil pridelan. V ustih nas sprva pozdravijo še nekoliko grobi tanini, ki pa se dobro znajdejo v druženju s krepkimi mesnimi jedmi. Primeren h kračam, pečenkam, še zlasti lovski (iz mletega mesa), trdim kravjim in ovčjim sirom (zbrinc, parmezan, bovški), pocvrti salami, polpetam, divjačinskim jedem, mešanemu mesu na žaru...
|
merlotPrepoznaven po intenzivni rubinasti barvi, ki šele nakazuje prehode k obolj opečnatim odtenkom. Prijetnega vinskega vonja, v katerem zasledimo prebliske zrelega rdečega sadja (borovnice, slive), mešane s travnatimi notami in že kompleksnejšimi vonji začimb (poper) in grafita. V ustih zaznamo še okus češnjeve smole, kar naredi to vino široko združljivo z vsemi mogočimi suhomesnimi izdelki, glavnimi jedmi na osnovi mesa in drobovine (jetra, vampi), siri...
|
sivi pinot
Prepoznaven po svetlo rumeni barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki nas spominja na cvetoč travnik, bele breskve, sveže jesensko sadje. V ustih deluje sveže in polno, z dolgim pookusom. Primeren zlasti k manj mastni hrani, hladnim rižotam, krompirju v solati, postrvi na žaru, perutnini, pa tudi k bolj začinjenim jedem kitajske in japonske kuhinje, sušiju, zelenjavnim tempuram, mlademu siru, pršutu z melono, lososu, tatarskemu zrezku, carpacciu mečarice...
čisto rdeče
Intenzivne rubinaste barve, izrazitega vonja po zrelem grozdju, marmeladah rdečega sadja (slive, češnje), pa tudi pokošeni travi, začimbah, vaniliji, usnju. V ustih lepo zaokroženo, mehkih taninov, dolgega pookusa, med katerim prihaja do veljave njegova sadnost. Kliče po krepki hrani, pečenkah s praženim krompirjem, divjačinskih jedeh, odojku na žaru, zrelih polnomastnih kravjih in ovčjih sirih, pa tudi rezine sachar torte ali čokoladnih mafinov se ne ustraši!
|
CHARDONNAY
Prepoznaven po seneni rumeni barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki spominja na zrelo sadje, še zlasti hruške, koromačevo cvetje, mento. Alkohol in kislina ostajata lepo uravnotežena, okus je bogat, dolgotrajen. Primeren k jedem podobno polnega okusa kot so barjene mesnine, kremne juhe, jetrca na žaru, stročnice v omaki s klobaso kožarico, belo meso (piščanec, ribe) na žaru, pohani zrezki, zrelejši poltrdi siri kot tolminc in bohinjski sir...
|
Čisto belo
Iskreče rumene barve, z zlatimi odtenki. Izrazitega vinskega vonja, v katerem prevladujejo namigi na poletno sadje, zlasti breskve. V ustih toplo, krepkega telesa, mineralno, lepo harmonično, obetajoče dolgo mladost. Sorte, združene po krajšem zorenju v velikih hrastovih sodih, so že lepo uglašene in nobena (rebula, malvazija, sauvignonasse) ne prevladuje. Priporočamo ga k surovim repkom jadranskih škampov, rezancem mare-monti (gobe in školjke), hobotnici izpod peke...
|
- REBULA Prepoznavna po rumeni barvi z odtenki sena in sproščanjem drobnih mehurčkov, ki poudarjajo svežino vina. Prijetnega vinskega vonja, ki nas spominja na pomladansko cvetje, aromatiko nežnih zelišč, še ne povsem zrelo sadje. Kisline in alkoholi so brezhibno uravnoteženi, v pookusu čutimo mineralnost. Odlično aperitivno vino, ki se brez strahu sooči tudi z zelenjavnimi jedmi, zabeljenimi kuhanimi jajci, hladnimi mesnimi solatami, špageti s paradižnikovo omako...
- CABERNET SAUVIGNON Prepoznaven po intenzivni rubinasti barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki še vedno spominja na grozdje, iz katerega je bil pridelan. V ustih nas sprva pozdravijo še nekoliko grobi tanini, ki pa se dobro znajdejo v druženju s krepkimi mesnimi jedmi. Primeren h kračam, pečenkam, še zlasti lovski (iz mletega mesa), trdim kravjim in ovčjim sirom (zbrinc, parmezan, bovški), pocvrti salami, polpetam, divjačinskim jedem, mešanemu mesu na žaru...
- MERLOT Prepoznaven po intenzivni rubinasti barvi, ki šele nakazuje prehode k obolj opečnatim odtenkom. Prijetnega vinskega vonja, v katerem zasledimo prebliske zrelega rdečega sadja (borovnice, slive), mešane s travnatimi notami in že kompleksnejšimi vonji začimb (poper) in grafita. V ustih zaznamo še okus češnjeve smole, kar naredi to vino široko združljivo z vsemi mogočimi suhomesnimi izdelki, glavnimi jedmi na osnovi mesa in drobovine (jetra, vampi), siri...
- SIVI PINOT Prepoznaven po svetlo rumeni barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki nas spominja na cvetoč travnik, bele breskve, sveže jesensko sadje. V ustih deluje sveže in polno, z dolgim pookusom. Primeren zlasti k manj mastni hrani, hladnim rižotam, krompirju v solati, postrvi na žaru, perutnini, pa tudi k bolj začinjenim jedem kitajske in japonske kuhinje, sušiju, zelenjavnim tempuram, mlademu siru, pršutu z melono, lososu, tatarskemu zrezku, carpacciu mečarice...
- CHARDONNAY Prepoznaven po seneni rumeni barvi. Prijetnega vinskega vonja, ki spominja na zrelo sadje, še zlasti hruške, koromačevo cvetje, mento. Alkohol in kislina ostajata lepo uravnotežena, okus je bogat, dolgotrajen. Primeren k jedem podobno polnega okusa kot so barjene mesnine, kremne juhe, jetrca na žaru, stročnice v omaki s klobaso kožarico, belo meso (piščanec, ribe) na žaru, pohani zrezki, zrelejši poltrdi siri kot tolminc in bohinjski sir...
- ČISTO BELO Iskreče rumene barve, z zlatimi odtenki. Izrazitega vinskega vonja, v katerem prevladujejo namigi na poletno sadje, zlasti breskve. V ustih toplo, krepkega telesa, mineralno, lepo harmonično, obetajoče dolgo mladost. Sorte, združene po krajšem zorenju v velikih hrastovih sodih, so že lepo uglašene in nobena (rebula, malvazija, sauvignonasse) ne prevladuje. Priporočamo ga k surovim repkom jadranskih škampov, rezancem mare-monti (gobe in školjke), hobotnici izpod peke...
- ČISTO RDEČE Intenzivne rubinaste barve, izrazitega vonja po zrelem grozdju, marmeladah rdečega sadja (slive, češnje), pa tudi pokošeni travi, začimbah, vaniliji, usnju. V ustih lepo zaokroženo, mehkih taninov, dolgega pookusa, med katerim prihaja do veljave njegova sadnost. Kliče po krepki hrani, pečenkah s praženim krompirjem, divjačinskih jedeh, odojku na žaru, zrelih polnomastnih kravjih in ovčjih sirih, pa tudi rezine sachar torte ali čokoladnih mafinov se ne ustraši!